TEMPLATE BARU! - Aisya Ismail

Monday, 11 September 2017

TEMPLATE BARU!

Assalamualaikum and hye readers~


Selama ni ai tukar template baru, tak pernah pun ai nak bagitahu. Tapi hari ni rajin pula nak update entri. Yelaa, selama ni ai buat sendiri je semua. Kali ni atas bantuan orang lain. Puas hati dengan hasil kerja dia, so kita bagi lah kredit dekat dia.


Pada mulanya ai tak bercadang nak tukar template pun. Sebab ai selesa dengan template lama. Tapi kan, ai asyik baca article pasal SEO je. Jujur ai katakan, kalau nak suruh ai design, insyaallah tak mengecewakan. Tapi bab coding, ai surrender. Nak menangis tengok huruf kecik-kecik yang ai taknak faham pun apa yang dia tulis tu. Sikit-sikit ok lah. 


Comel tak header tu? Kalau nak tempah header boleh email ai.


So ai mula pm a few blogger yang ai tahu ada buat editting blog selepas sesi stalking. Ada yang amik editting SEO dan ada juga tak amik. Semua pun PR bagus. Ai suka bila diberi layanan yang baik. Ehemmm. At the end, ai terPM sorang blogger ni. Dia cakap why not kalau ai tukar terus template yang mesra SEO. Pada mulanya ai taknak sebab ai masih selesa dengan template sekarang. Tapi ai ada masalah, bila orang nice and cara cakap and layanan kena dengan kehendak hati ni, susah ai nak tolak services or produk dia. Walaupun ai tahu ada yang lagi baik dari tu. Cair hati ni tau. Ehh tapi ai tak cakap blogger ni tak best kerja dia. Itu contoh daripada pengalaman.


Ai minta blogger tu usaha untuk dapatkan lebih kurang macam template lama ai. Header and background maintain. After bincang-bincang, part paling serius dah sampai. Harga! Ye lah, dah bagi harapan kat anak orang. Kalau cancel kang kecik hati dia terus unfollow blog kang. Kalau mahal pulak, siapa nak bayar? Ai kedekut! Bila dia bagi harga tu, ai diam sekejap. Murah je rupanya. Terus ai confirm untuk sevice dia.


Dalam seminggu juga lah untuk dapatkan template baru. Tapi kena paham, customer dia bukan ai sorang. Kalau tak bersabar sila usaha buat sendiri ye. 


Taraaa!! dah pun berwajah baru blog ni. Amacam? Siapakah blogger yang ai asyik sebut dari tadi ni? Korang mesti kenal lah. Kalau tak kenal, sila lah blogwalking ke blog beliau. Siapa lagi kalau bukan Sishawa! Thank you sis hawa. Sayang lebih lah. Dia ada blog lagi satu, tapi ai lupa lah nama blog lagi satu tu.


Klik banner ini ya.


Kalau korang nak cari designer untuk tukar template, boleh lah hubungi sis hawa. Pakej lengkap sekali dengan header dia boleh buat. Harga murah-murah je. Kalau amik pakej tak lengkap macam ai, siap ada discount tau. Wehoo! Apa lagi, pergi lah blogwalking blog sis hawa sekarang.


P/s: Kalau ai dah tukar template ni confirm ai akan ubah juga sikit-sikit sampai malas. Memang habit kot. Harap sis hawa tak serik dengan perangai nervous ai ni ye. 

27 comments:

  1. Mujur sis ni pompuan... kalau laki boleh minang ler sbb hati Ai boleh cair... wakaka... gurau jer.. anyway thanks sgt2 sbb sudi gunakan servis dari #sishawadesign. Happy blogging dan moga terus sukses ye Ai. :D Luv u

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you sis sebab melayan je kerenah customer ni.. luv u 2

      Delete
  2. Tahniah untuk template baru dan moga lebih ramai pembaca....

    ReplyDelete
  3. Putih, bersih, kemas dan menawan. Tahniah di atas 'branding' baru ini.

    ReplyDelete
  4. Cantik header tu,pandai ai design. akak pon nakkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you.. kalau betul-betul nak, email ai ye kak su..

      Delete
  5. Cantik" template kat sini. Thanks for sharing

    ReplyDelete
  6. Comel je template ni... ringkas dan kombinasi yang menarik... paling penting laju... hihi

    ReplyDelete
  7. wah.. nice la template ni ai! header pun cantik!

    ReplyDelete
  8. Looking great! Keep up the good work 😀

    ReplyDelete
  9. Cantik and simple. Suka font blog nih..hehee :)

    ReplyDelete
  10. Salam kenal, terbaik cantik blog. Saya pun baru buat blog, jemput singgah

    ReplyDelete
  11. Sekarang memang trend nak template simple macam ni. Hehehe Iday punya template pon putih. Yang tu dah pakai almost setahun. Nak tukar tapi malas nak main coding lagi. hahaha


    Yang ni nice dan kemas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai pernah buat yang sarat.. Tapi tak pakai lama.. tukar balik yang ni..

      Delete
  12. Simple blog Ai ni. Hakak pun tak reti nak alter alter blog ni....Nampaknya hakak guna jelah templete free sampai sudah hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. roger je sis hawa tu.. dia boleh tolong.. hehehe

      Delete
  13. Layout yg clean dan simple paling orang suka. Good job

    ReplyDelete
  14. comel je design ni. simple and beautiful. i suka hikhik

    ReplyDelete
  15. Simple dan kemas. Berkenan jugak dengan design2 dari sis Hawa tu ☺

    ReplyDelete

Janga lupa untuk tinggalkan komen =D