CARA DOWNLOAD VIDEO DARIPADA YOUTUBE - Aisya Ismail

Monday, 25 September 2017

CARA DOWNLOAD VIDEO DARIPADA YOUTUBE

Assalamualaikum and hye readers~


Ramai yang masih tidak tahu cara-cara download video daripada youtube. Ai tak tahu jika ada aplikasi tertentu, tetapi ai menggunakan cara manual untuk download video di youtube. Jom ai kongsikan caranya.


Gambar hasil carian di google.com


1- Pergi ke website youtube iaitu https://www.youtube.com/. Klik je link yang ai bagi tu. Terus masuk website youtube.

2- Taip video yang korang nak di ruangan search. Jangan lupa enter.

3- Letakkan ss di hadapan url seperti di bawah dan enter.



4- Akan dapat seperti di bawah ini. Klik download. Tunggu loading. Siap! Check downloads file. Dah boleh didengar berulang kali tanpa ke halaman youtube. 




Senang je kan? Cara ini boleh juga digunakan melalui handphone. Tapi nanti handphone korang confirm berat. Selamat mencuba!






21 comments:

  1. Mudah ya ternyata, hanya ditambah ss saja. Makasih infonya ya.

    ReplyDelete
  2. Good info. Selain dari tu, saya guna Ummi Downloader. Pun senang nak save/ download video

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai sejenis malas nak guna downloader..

      Delete
  3. Wahh. Senang je? Selalu cache sahaja but video yang tak original. Boleh cuba ni

    ReplyDelete
  4. Thanks Sis sharing. Senang nak follow nanti.hehe

    ReplyDelete
  5. sha selalu guna cara ni jugak tapi leceh sikit sebab file name dia tu jadi video bla bla haha

    ReplyDelete
  6. haha very helpful and efficient, thanks for sharing!

    ReplyDelete
  7. Ohh mudah jer letak SS jer dan boleh download kalau kat handphone boleh ker guna cara ini...

    ReplyDelete
  8. Memang tengah cari info pasal ni pon. Thanks dear. Boleh try nanti 😊

    ReplyDelete
  9. Yeay! Boleh download banyak video clips kelak. Hehe

    ReplyDelete
  10. Omg this is so useful! I’ve been searching all around ! Glad I saw this blog post 💕

    ReplyDelete
  11. Lepas nie senang la nak download video clip tarian dan zumba haha. TQ sharing ilmu nie

    ReplyDelete
  12. saya memang guna cara ni juga hee. thank share :)

    ReplyDelete
  13. Lol...mcm tu..saya guna youtube downloader je

    ReplyDelete
  14. Iday selalu download video guna keepvid. hehe

    ReplyDelete
  15. Biasa guna IDM automatik keluar bila play any video

    ReplyDelete
  16. Ai tak biasa guna downloader.. malas nak install.

    ReplyDelete

Janga lupa untuk tinggalkan komen =D