ABOUT ME FASHION REVIEW TIPS TUTORIAL AI SHOP RESIPI DISCLAIMER

Sunday, 13 August 2017

TAHUKAH ANDA? #2

Assalamualaikum and hye readers~

TAHUKAH ANDA?




- Ada epal yang boleh terapung di dalam air kerana 25% isi kandungannya terdiri daripada udara -

- Ada lebih 7000 jenis epal yang berbeza di seluruh dunia -

- Tomato adalah buah yang paling popular di dunia -

- Manusia dan pisang mempunyai 50% DNA yang sama -

- Biji kopi bukan daripada golongan kekacang sebaliknya adalah buah kopi -

- Strawberry tergolong di dalam keluarga bunga mawar -

- Jika buah lemon dipanaskan terlebih dahulu sebelum diperah, buah lemon itu mampu menghasilkan jus yang lebih banyak -

- Kebanyakkan vitamin C yang terdapat pada buah pear terhasil daripada kulitnya. Tapi kalau makan selalunya mesti kita buang kulit tu kan -

- Timun dan tomato tergolong di dalam kumpulan buah-buahan dan bukannya sayur-sayuran -

- Dengan menggosokkan bahagian dalam kulit pisang pada kulit mampu menghilangkan kegatalan -

- Bahagian dalam kulit pisang juga dapat mengilatkan kasut kulit -

- Buah plum jepun berasal daripada negara China -

- Biji buah epal adalah sejenis racun, namun tidak berbahaya pada manusia -

- Dengan mengamalkan makan pisang dapat menguatkan lagi daya ingatan -



Ilmu untuk dikongsikan lagi. 👆 






Esok last day untuk join BFF contest by ai. Kepada para blogger yang berminat untuk join tapi belum join, bole klik url https://ceritaaisyaismail.blogspot.my/2017/07/bestfriend-forever-contest-by-ai.html ni. Sambil-sambil bercontest, ada juga new entri untuk di publish kan. Hehehe. Good luck to all of you. 

13 comments:

  1. Strawberry kumpulan bunga mawar? Emm

    ReplyDelete
  2. wahh banyak benda yg dila tak tahu. haha thanks share

    ReplyDelete
  3. Wow.. Manusia dan pisang ada 50% dna yang sama.. 😁
    nice info

    ReplyDelete
  4. nice sharing.. dpt dikit ilmu hrini. hehe

    ReplyDelete
  5. nice sharing... baru tahu manusia n pisang sama DNA 50%

    ReplyDelete
  6. 7000 jenis apple? Mama jumpa beraja aje ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah mama, ai suka fakta-fakta ringkas ni.. tu yang share..

      Delete

Janga lupa untuk tinggalkan komen =D

Copyright © 2015 AISYA ISMAIL - All Rights Reserved - Template by Aisya Ismail