HAHAHA! HEHEHE! HIHIHI! HOHOHO! HUHUHU! - Aisya Ismail

Thursday, 3 August 2017

HAHAHA! HEHEHE! HIHIHI! HOHOHO! HUHUHU!

Assalamualaikum and hye readers~


Ai nak tanya ni. Korang annoying tak kalau orang asyik guna perkataan hahaha, hehehe, hihihi, hohoho, huhuhu dalam messege ke, whatsapp ke?? Annoying tak.


Her : (image) You, yang mana cantik? 
Him: Dua-dua pun cantik. Hehehe!
Her : (image) I suka yang ni.
Him: Cantik. Huhuhu

Her : (image) You sedap lah tembikai ni.
Him: Huhuhu!




Pernah tak korang perasan, sekarang makin kerap orang yang mengeluh pasal reply hahahihihuhu ni? Rata-rata rasa annoying bila text kenalan dan kenalan tersebut reply macam tu. Kalau ai, ai ok je. Tak rasa annoying pun. Ai rasa, kadang-kadang pun ai menggunakan trick yang sama untuk pelbagai situation. Dan kebanyakkan reply ai memang ada hahahihihuhu tu. Kenapa?


Macam comel je!

Serious macam comel? Hahaha! Tak lah. Sebenarnya bukan nak nampak comel. Tapi, lebih nak nampakkan keramahan ai ni. Cara ai bercakap macam kasar sikit. Tak ada lenggok. Kalau borak melalui messege mesti orang persoalkan, kenapa marah? Kenapa tak suka? No! Kadang tu ai biasa-biasa je reply, tapi orang yang lebih tahu apa yang ai rasa. Huhuhu! Thats why ai suka selitkan hahahihihuhu tu. Baru lah diorang nampak ai ni macam very the peramah. Ramah sangat hoii hoii.

Mudah terhibur!

Benda kecik pun kadang-kadang ai boleh terhibur tau tak. Kalau kakak ai bagitahu anak dia tanya pasal ai pun ai dah seronok. Hehehe! See.. Ai guna hahahihihuhu ni kat mana-mana je.

End of conversation!

Ok ni selalu sangat terjadi. Ai rasa ramai yang buat ni. Hahaha! Bila sesuatu conversations tu terlalu panjang sehingga meleret-leret, of cos kita tak tahu nak reply apa kan. Ataupun kita tak suka conversations tu. Selalunya orang lebih suka tinggalkan macam tu je. Tapi ai rasa rude bila ai end conversations dengan mendiamkan diri. So, ai berhahahihihuhu je lah. So, kalau korang text ai berhahahihihuhu je, terus ai anggap korang nak end conversations walaupun conversations baru je nak start. Haaa jangan marah ea. Huhuhu!



Still rasa annoying ke kalau orang reply berhahahihihuhu ni? Tak payah lah nak rasa annoying. Biarkan mereka dengan cara mereka. Kadang tu ada je tabiat kita yang kita tak sedar orang tak suka. Accept each other. Ingat satu benda je. Tak semestinya orang kena suka apa yang kita suka. Ye tak? Boleh kalau korang tak suka, tapi jangan memaki hamun hanya disebabkan haha hihi huhu ni. Tak ada faedahnya.


Lepas ni kalau kawan-kawan korang kerap berhahahuhihi, let it be. Ok? Sep sikit.



P/s: Tapi ai stress kalau terima reply text 'k' sahaja. Boleh murung sehari. Okbye!

27 comments:

  1. selalu letak hahahaha sbb taknak nmpk komen mcm weird & takde emosi...wpun biasa akan letak emoji

    ReplyDelete
  2. Saya selalu guna tu untuk menggambarkan perasaan pada ketika itu... hihi

    ReplyDelete
  3. alamak kita pun selalu pakai huhu, haha ni kah3..acaner tu :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok je.. tapi ada juga yang tak suka..

      Delete
  4. haha.. depends on situation laa.. kalau sepanajnag mesg/whatsapp bermacam tu memang annoying laa die ni.. ")

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha.. tidak lah sepanjangnya tanpa hala tuju..

      Delete
  5. kadang-kadang annoying jugak...

    ReplyDelete
  6. ok je kalau ada benda yg memang lawak.
    kalau tiap2 masa tak kena masa memang annoying sikit. hahhaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalunya kalau tak kena tempat tu blurr tak tau nak reply apa.

      Delete
  7. kdg2.. haha tu pt meriahkan keadaan yg tegang. hehe

    ReplyDelete
  8. kita gunakan supaya tak nampak sgt serius masa borak2. saya guna jgak la tpi ikut keadaan

    helloaiman

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelaa.. kalau tengah marah pun letak, something wrong tu.

      Delete
  9. At least bile jawab cegini kene "relate" gak ngan konteks mesej kan...

    ReplyDelete
  10. kalau dah melampau sangat memang annoying rasanya haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe lebih sikit takpe.. jangan sampai melampau..

      Delete
  11. Kalau sesekali dapat huhuhu hahaha hihhihi ok je. Terhibur gak. Tapi kalau asyik semua reply cenggitu nyampah gak wweeeh

    Ada x sesiapa yang ada masalah Hb rendah? Jom semak 10 Makanan Naikkan Hb

    ReplyDelete

Janga lupa untuk tinggalkan komen =D