KENAPA DUA MINGGU? - Aisya Ismail

Friday, 14 July 2017

KENAPA DUA MINGGU?

Assalamualaikum and hye readers~


Ai baru je dapat job untuk menjahit baju uniform kerja. Customer ai ni recommended by encik husband. Alhamdulillah rezeki.. Syukur selalu. Hehehe! Tapi..... Ai minta customer tu untuk serahkan kain sekurang-kurangnya dua minggu awal. If not ai terpaksa tolak job tu.


Kenapa mesti dua minggu?


Kalau korang pernah baca article ai sebelum ni, ai ada mention yang ai hanya part timer tailor. Dah nama pun part timer kan, maknanya ai akan menjahit waktu malam and cuti sahaja. Cuti tu pun selalunya ai and encik husband akan keluar atau balik kampung ai. Tinggal waktu malam je untuk ai menjahit. Tapi macam mana pula kalau ai tak sihat? Or ada perkara perting yang ai kena buat?


Rumit kan? Hahaha! But selalu nya boleh je siap sebelum date line. Cuma ai taknak jadi perkara-perkara seperti di atas. Nanti kalau dah jadi viral, ai juga yang susah kan. Sebab itu lah ai syaratkan kepada semua customer untuk serahkan kain sekurang-kurangnya dua minggu awal. Kalau banyak tempahan, makin lama lah.


Regular customer ai semua dah faham sangat dengan rule ni. Kalau berminat nak menghantar tempahan, boleh pm ai ye.. 😋

2 comments:

  1. kalo hantar baju jahit pun CT xkan hntr last minit.. kesian org yang jahit..
    kena kasi masa untuk dia jugak..

    ReplyDelete

Janga lupa untuk tinggalkan komen =D