ABOUT ME FASHION REVIEW TIPS TUTORIAL AI SHOP RESIPI DISCLAIMER

Monday, 19 June 2017

LAZADA RAMADHAN RAYA BLOGGER CONTEST

Assalamualaikum and hye readers~


Marhaban Ya Ramadan!


Dah berapa percent persiapan raya tu? Mesti dah banyak kan. Maklum saja lah next week dah nak raya. Heheheh..


Bagus buat persiapan awal ni. So, tak adalah esok lusa dah nak raya baru berlumba-lumba nak buat persiapan. Silap-silap tak siap segala kerja. Jangan jadi macam ai, semua nak last minit. Pening kepala encik husband dibuatnya.


Tahun ni baju raya ai bertemakan merah. Sedondon dengan encik husband. Kenapa merah? Tak ada sebab pun. Ai decided secara random. Tengok kain cantik terus proceed. Mula-mula tu ai ingat nak buat baju kurung modern je. Tapi fabrik yang ai gunakan lebih cantik jika dijadikan dress/jubah. So, ai pun menukar design baju kepada dress. Lengan ala-ala zaman Saloma beropol tau. Husband pula lebih selesa dengan kurta sahaja.


Tapi kan.. Ai rasa tak cukup lah hanya sehelai baju. Ye laa first time beraya as a wife. Mesti lah nak beraya sakan. Nak sedondon 😃 Eleh takkan lah korang tak nak kan. Kalau bukan sekarang, dulu korang baru kahwin mesti asyik nak sedondon je kan? Kan? Kan?


Ai memang tak sempat dah nak pergi shopping raya. Banyak benda lain yang nak dikejarkan. Jahit sendiri? Baju customer pun tak sempat habis lagi. So apa solutionnya? Sudah semestinya duduk depan pc dan layari http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/ macam-macam ada tau. Haaa apa tunggu lagi? Jom lah shopping sama-sama di Lazada. Ada discount sehingga 90% tau. Sale dari 19 May sehingga 30 Jun. Sempat lagi nak shopping ni. Rugi tak tengok. Apa pula yang ai shopping tu.








Wahh lembut warna purple ni. Suka suka! Yang penting lengan tu tetap beropol.
Tengah in kan sekarang. Apa salahnya ai nak melaram kan. En Husband punya warna baju 
pun lembut je.





Emerald green sepatutnya warna tema ai untuk last year. Tapi ramai sangat pakai emerald
green. So ai simpan je niat tu. Tahun ni why not? 





Ai ada banyak dah tudung. Tapi bawal Aidijuma ni macam melambai-lambai je kat ai.

😄


So apa tunggu lagi? Jom Riang Ria Raya membeli belah di http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/ . Discount sehingga 90% tau. Pasti tak rugi. So apa tunggu lagi tu? Cepat-cepat semantara abang posmen masih bekerja.


Untuk bloggers yang nak join contest boleh klik link ni! Blogger contest.

8 comments:

  1. kat lazada pun byk cantik cantik. hehe. Good luck btw.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah betul tu.. sebab kat lazada banyak brand boleh pilih.

      Delete
  2. Semoga berjaya..
    Done follow sini..

    ReplyDelete
  3. all the best in your contest. Syok shopping Lazada

    helloaiman

    ReplyDelete
  4. Kite tema pucci, kekeeke. selamat menyambut syawal yang bakal tiba sis :D

    ReplyDelete

Janga lupa untuk tinggalkan komen =D

Copyright © 2015 AISYA ISMAIL - All Rights Reserved - Template by Aisya Ismail