ABOUT ME FASHION REVIEW TIPS TUTORIAL AI SHOP RESIPI DISCLAIMER

Wednesday, 21 June 2017

HO! HO! BALIK KAMPUNG!

Assalamualaikum and hye readers~


Marhaban ya Ramadan!


Perjalanan jauh tak ku rasa ♫🎵🎶
Kerna hati ku melonjak sama ♫🎵🎶
Ingin berjumpa sanak saudara ♫🎵🎶
Yang selalu bermain di mata ♫🎵🎶


Ehhh ternyanyi pula. Excited betul nak raya. Macam budak-budak je kan. Hihihihi.





Tahun ni macam tahun-tahun sebelum ni ai akan balik Melaka. Hoyeayyy!! Tapi hari raya kedua lah. Hikhikhik. Takpe lah asalkan dapat balik. Syukur alhamdulillah. Excited tau nak packing. Nak make sure tak ada barang yang tertinggal. Terutama barang-barang penting. Barang apa yang penting sangat tu?

  • Baju raya
  • Duit raya

👆 Ni je lah yang ai rasa penting sangat. Tak bawa salah satu, merundum mood raya ai tau. Boleh je beli. Tapi raya nak beraya bukan nak shopping. Ishk ishk ishk..


Tapi kan.. Sebelum balik Melaka ni, sempat lagi ai nak shopping sikit-sikit kat Lazada. Memandangkan ai cuti panjang, boleh lah terus delivery ke sana. Hihiksss. Jom ai kongsikan apa yang ai nak beli. Alaaa sikit-sikit je.


Memandangkan dah a few time encik husband cakap nak beli wiper, ok kite belikan guna duit dia. 😼 Tapi ai ni manalah tahu pasal kereta ni. So dia je pilih. Ai jadi tukang klik klik.. Ehehehe.




Benda ni ai dah niat dari tahun lepas punya lepas punya lepas. Apa tu? Iron lah. Hishkk ai tak tahu kenapa bila bab iron baju, ramai yang suka buat last minute. Termasuklah ai sendiri. Pastu nak tunggu turn tu yang parah. So, ai nak beli satu and tinggalkan je kat sana. Iron jenis ni memang ai suka and pakai. Ringan and bila iron smooth je. Yang penting tak sedut baju mengejut.





Barang last ni bagi ai sangat penting untuk perjalanan jauh. Power bank! Yes, ai dahada satu. Tapi saja nak beli. Mana tau bila dah ramai-ramai berjumpa, plug semua habis digunakan. At least ai ada backup. Betul tak? Heheheh.





Rasanya itu je lah kot. Kalau ada terdetik benda-benda lain tu, next month pula lah ai beli. Takut jadi membazir pula beli banyak-banyak tapi tak pakai. 


Korang yang baca tu tak nak ke shopping raya lagi? Memandangkan lazada tengah buat sale RIANG RIA RAYA, apa tunggu lagi? Cepat klik link ni http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/. Discount sehingga 90% tau. Rugi tak shopping. Promosi bermula 19 May sehingga 30 June 2017. Sempat lagi ni. Cepat klik sebelum promosi tamat. 




5 comments:

  1. selamat hari raya :)

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  2. Hahahaha teringat member balik kampung....siap mesej lagi dok dalam jammed...sampai kampung baju raya tak bawak balikkkkk....hahaha

    ReplyDelete

Janga lupa untuk tinggalkan komen =D

Copyright © 2015 AISYA ISMAIL - All Rights Reserved - Template by Aisya Ismail